Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena 1 790,00 Kč
skladem
Naše cena 6 999,00 Kč
skladem
Naše cena 6 500,00 Kč
skladem

KONTAKTY

ING. PETR TRÁVNÍK
nám. K.V.Raise 16
507 81 Lázně Bělohrad
tel: +420 493 792 394
info@itravnik.cz
mobil: +420 724 581 303
mobil: +420 721 519 816

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Naše cena 113,00 Kč
skladem
Naše cena 110,00 Kč
skladem
Naše cena 669,00 Kč
skladem

HACCP

Co znamená HACCP

Hazard Analysis and Critical Control Point - Analýza rizik a tvorba kritických kontrolních bodů

Hazard - riziko nebo nebezpečí vzniku nákazy, kontaminace
Analysis - analýza pravděpodobnosti vzniku kontaminace pokrmů, proč a jak nebezpečí vzniklo
Critical Control Point - kritické kontrolní body označující konkrétní fázi výroby, ve které hrozí riziko a kterou se snažíme kontrolovat, aby riziko nevzniklo

Restauracím, provozovnám veřejného stravování, výrobcům a prodejnám potravin nabízíme:

- Tvorbu a zavedení kompletního HACCP včetně plánů kritických bodů, tvorbu dokumentace.

- Zavedení postupů založených na principech systému kritických bodů.

- Poradenství v oblasti gastronomie , včetně správné výrobní a hygienické praxe a bezpečnosti práce.

- Provádění nezávislých auditů hygieny provozu a ověření funkčnosti systému.

- Poskytování konzultací a školení pracovníků v oblasti HACCP.

Legislativa

§ 3, odst. 1, písm. j) zákon 110/1997 Sb. o potravinách a tabákových výrobcích , v plném znění zákona 456/2004 Sb. - Povinnost určit kritické body (HACCP) ve výrobě potravin a jejich uvádění do oběhuukládá všem výrobcům potravin Tato povinnost se od 1.1.2006 vztahuje i na prodej potravin.

Vyhláška č. 147/1998 Sb . o způsobu stanovení kritických bodů v technologii výroby , ve znění pozdějších předpisů 196/2002 Sb. a 161/2004 Sb. - Způsob stanovení kritických bodů , vč. povinnosti pravidelného vyhodnocování účinnosti systému kritických bodů.

§ 24 odst. c) zákon 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví - Povinnost určit kritické body a provádět vnitřní audity zavedeného systému HACCP ve stravovacích službách.

Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 178/2002 ( článek 6) o potravinovém právu a článek 14 Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 852/2004 o hygieně potravin e Povinnost provést analýzu rizik a stanovit kritické body.