Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena 95 890,00 Kč
skladem
Naše cena 99 999,00 Kč
skladem
Naše cena 51 490,00 Kč
skladem

KONTAKTY

ING. PETR TRÁVNÍK
nám. K.V.Raise 16
507 81 Lázně Bělohrad
tel: +420 493 792 394
info@itravnik.cz
mobil: +420 724 581 303
mobil: +420 721 519 816

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Naše cena 166,00 Kč
skladem
Naše cena 482,00 Kč
skladem
Naše cena 1 099,00 Kč
skladem

HACCP

Co znamená HACCP

Hazard Analysis and Critical Control Point - Analýza rizik a tvorba kritických kontrolních bodů

Hazard - riziko nebo nebezpečí vzniku nákazy, kontaminace
Analysis - analýza pravděpodobnosti vzniku kontaminace pokrmů, proč a jak nebezpečí vzniklo
Critical Control Point - kritické kontrolní body označující konkrétní fázi výroby, ve které hrozí riziko a kterou se snažíme kontrolovat, aby riziko nevzniklo

Restauracím, provozovnám veřejného stravování, výrobcům a prodejnám potravin nabízíme:

- Tvorbu a zavedení kompletního HACCP včetně plánů kritických bodů, tvorbu dokumentace.

- Zavedení postupů založených na principech systému kritických bodů.

- Poradenství v oblasti gastronomie , včetně správné výrobní a hygienické praxe a bezpečnosti práce.

- Provádění nezávislých auditů hygieny provozu a ověření funkčnosti systému.

- Poskytování konzultací a školení pracovníků v oblasti HACCP.

Legislativa

§ 3, odst. 1, písm. j) zákon 110/1997 Sb. o potravinách a tabákových výrobcích , v plném znění zákona 456/2004 Sb. - Povinnost určit kritické body (HACCP) ve výrobě potravin a jejich uvádění do oběhuukládá všem výrobcům potravin Tato povinnost se od 1.1.2006 vztahuje i na prodej potravin.

Vyhláška č. 147/1998 Sb . o způsobu stanovení kritických bodů v technologii výroby , ve znění pozdějších předpisů 196/2002 Sb. a 161/2004 Sb. - Způsob stanovení kritických bodů , vč. povinnosti pravidelného vyhodnocování účinnosti systému kritických bodů.

§ 24 odst. c) zákon 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví - Povinnost určit kritické body a provádět vnitřní audity zavedeného systému HACCP ve stravovacích službách.

Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 178/2002 ( článek 6) o potravinovém právu a článek 14 Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 852/2004 o hygieně potravin e Povinnost provést analýzu rizik a stanovit kritické body.